Himba Girl Poster

169 kr419 kr

Finns i 4 olika storlekar. Himba Girl Poster är tryckt på ett 200 grams matt premiumpapper med en slät finish som ger en förstklassig känsla. Se och upplev denna högklassiga poster på din vägg hemma.

Ram ingår ej.

FRAKTFRITT över 499 kr!
Din order skickas inom 1-3 vardagar

Artikelnr: 82593-330205 Kategori: Etiketter: ,

Beskrivning

Poster av bildskaparen Piet Flour, som beskriver verket; Ung Himba flicka. Tja, ung är beroende av det sociala sammanhanget, eftersom hon är redo för äktenskap. På grund av det hårda ökenklimatet i regionen där de bor och deras avskildhet från influenser utifrån, har Himba lyckats behålla mycket av sin traditionella livsstil. Medlemmar lever under en stamstruktur baserad på bilateral härkomst som hjälper dem att leva i en av de mest extrema miljöerna på jorden. Under bilateral härkomst tillhör varje stammedlem två klaner: en genom fadern (en patriclan, kallad oruzo) och en annan genom modern (en matriclan, kallad eanda). Himba-klaner leds av den äldsta hanen i klanen. Söner bor hos sin fars klan, och när döttrar gifter sig, bor de hos sin mans klan. Dock, arv av rikedom följer inte patriclan utan bestäms av matriclan, det vill säga en son ärver inte sin fars boskap utan sin morbrors istället. Himba kvinna Bilateral härkomst finns bland endast ett fåtal grupper i Västafrika, Indien, Australien, Melanesien och Polynesien, och antropologer anser att systemet är fördelaktigt för grupper som lever i extrema miljöer eftersom det tillåter individer att förlita sig på två uppsättningar familjer utspridda över en stort område..
Denna poster har liggande orientering. En härlig bild i kategorin Porträtt. i färgerna #000000,#424153,#996633 Alla våra posters trycks på ett 200 grams matt premiumpapper med en slät finish för en förstklassig känsla.