Allmänt

Tre saker att tänka på när du ska välja storlek på posters till ditt hem

Välj rätt storlek på din poster och affisch

När man inreder sitt hem kan det vara svårt att veta hur stor eller liten ens posters ska vara för att passa in i rummet. Här är några saker att tänka på när det gäller storlek på posters i hemmet.

Att köpa posters och affischer för att inreda ditt hem kan vara en rolig och enkel metod för att liva upp väggarna och skapa en personlig touch. När det gäller storlekar på posters och affischer finns det några saker att tänka på för att få det att bli riktigt bra.

Väggstorlek

För det första är det viktigt att tänka på storleken på väggen där du tänker hänga din poster eller affisch. En poster som är för liten kan kännas förlorad på en stor vägg, medan en poster som är för stor kan kännas överväldigande. Om du har en stor vägg kan du välja en större poster eller affisch för att fylla ut ytan på ett bra sätt. Om du har en mindre vägg kan det vara bättre att välja en mindre poster eller affisch för att inte ta över ytan.

Ett bra sätt att avgöra rätt storlek är att ta mått på väggen och sedan rama in en rektangel med hjälp av maskeringstejp. Detta ger dig en ungefärlig bild av hur stor en poster kan vara på den aktuella väggen. Du kan också experimentera med att hänga upp olika storlekar och se vad som fungerar bäst.

Antal posters

Det är också viktigt att tänka på hur många posters och affischer du tänker hänga upp. Om du har tänkt hänga upp flera olika posters och affischer kan det vara bra att välja posters och affischer i olika storlekar för att skapa en intressant komposition. Du kan till exempel hänga upp en stor poster i mitten och lägga mindre affischer runt om för att skapa en harmonisk samling.

Övrig inredning

Det är också viktigt att tänka på hur poster passar in i den övriga inredningen. Om du har en stor poster i ett litet rum kan det lätt kännas en smula klaustrofobiskt. En mindre poster i ett stort rum kan på samma sätt kännas malplacerad. Försök hitta en balans mellan storlek, rum och inredning för att skapa en harmonisk helhet.

Om du har en stilren och minimalistisk inredning kan en stor, färgstark poster vara en välkommen kontrast, medan den kan kännas lite för mycket i ett mer detaljrikt och mönstrat rum. Om du har en mycket detaljrik inredning kan en mindre, enfärgad poster vara en bra komplement som inte tar för mycket uppmärksamhet.

Related Posts